Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

De Menken Keuken BV

Plaats: Sassenheim

Aanleiding vervanging verlichting

De Menken Keuken wilde graag de bestaande TL-verlichting vervangen door hoogwaardige en robuuste LED-verlichting, geschikt voor een food productieomgeving (conform HACCP). Een aantal speciale ruimtes, waaronder een koelcel, opslagruimte en een productieruimte zijn als proefruimtes aangewezen, waarbij de uitdrukkelijke wens was hiervoor één standaard armatuur voor in te zetten. Het probleem met de bestaande verlichting was o.a. dat de armaturen nogal eens werden beschadigd door een heftruck. Daardoor was de uitdrukkelijke wens om de armaturen zo vlak mogelijk te houden, direct tegen het plafond gemonteerd, zodat ook vuilophoping en bacterievorming wordt voorkomen.

De Gunneman oplossing

Gunneman kon een armatuur aanbieden dat volledig volgens de specificaties van de klant was; (RVS316L armatuur met schuine achterkant (HACCP) + speciaal MARLON FS HARD polycarbonaat diffuser + chemisch bestendige aansluitkabel), met een totaal gewicht van nog geen 4kg en voor een aantrekkelijke prijs. Om de klant te overtuigen van de kwaliteit heeft er eerst een proefopstelling plaatsgevonden. Dit heeft de klant overtuigd om voor Gunneman te kiezen.

Resultaat

Dankzij de hoge specifieke lichtstroom (tot 168 lm/W) van dit armatuur, hebben wij Menken de luxwaardes met minder armaturen sterk kunnen verbeteren. Ook is er gekozen voor witter licht (kleurtemperatuur 5000K), waardoor de lichtbeleving ook veel beter is geworden.

Daarnaast wordt er meer dan 50 % bespaard op energie en worden 5 lampvervangingen bespaard o.b.v. een levensduur van 50.000 branduren. Dankzij de compacte en uiterst robuuste  behuizing, zullen de armaturen minder snel worden beschadigd.

 

Wil je weten wat LED-verlichting voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag dan een gratis lichtscan aan.