Slim investeren dankzij fantastische LED-verlichting

13 apr Slim investeren dankzij fantastische LED-verlichting

We weten inmiddels allemaal al dat kantoorgebouwen vanaf 2023 een energielabel C of hoger moeten hebben, anders mogen ze niet meer worden gebruikt. Het vraagt om forse investeringen. Om voorbereid op de toekomst te zijn is het belangrijk om meteen zo slim mogelijk te investeren. In kantoorgebouwen gaat ongeveer 1/3 deel van de energie op aan verlichting. LED-verlichting speelt hierbij een belangrijke rol in het verduurzamen van uw kantoor. Hieronder zijn vier voordelen van direct overstappen naar LED-verlichting.

1. Lager energieverbruik

Door slimme LED-verlichting toe te passen, is het mogelijk om uw energieverbruik tot 65% te verlagen!

2. Minder CO2-uitstoot

Steeds meer bedrijven werken mee om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaatprobleem. Met energiezuinige, duurzame en milieuvriendelijke LED-verlichting kan de CO2-uitstoot en energieverbruik tot wel 40% verlaagd worden.

3. Hogere vastgoedwaarde

Uit het onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat kantoren met een hoger energielabel ook meer waard zijn en hogere huren incasseren. De marktwaarde is zo’n 10% hoger dan van een bruin pand.

4. Financiering

Het is een grote investering om over te stappen naar LED-verlichting. Door aan de nieuwe wetgeving te voldoen, hebben de banken ondernomen om fors geld opzij te zetten voor vergroening van kantoorpanden. De banken betalen de scans, financieren de verbouwing 100% en geven bovendien extra financieringskortingen. Dit levert alleen maar meer voordelen op.

De tijd is rijp om in LED-verlichting te gaan investeren. Niet alleen de overheid, maar ook de banken en wij als verlichtingsbranche willen een bijdrage leveren aan verduurzaming.

Wilt u weten wat LED-verlichting voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze lichtadviseurs: T (038) 443 24 70 of lighting@gunneman.nl. Zij zijn graag bereid om u te informeren over de mogelijkheden.