Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Munitiebunkers ministerie van defensie

Plaats: X

Aanleiding

In de munitiebunkers van het ministerie van defensie moest de bestaande verlichting worden vervangen door LED verlichting. Verdeeld over 191 bunkers moesten er 1910 armaturen worden vervangen.

Uitdaging

De beschikbare uitvoeringstijd voor dit project was extreem kort. Binnen 8 maanden moest alle verlichting vervangen worden, maar ook de bliksembeveiliging en het droge-luchtsysteem. Dit vergde creativiteit in de manier van installatie, want op de conventionele manier was dat niet haalbaar. 

Ook logistiek gezien was het project een uitdaging. Het betrof een groot terrein, waarbij vanaf de hoofdingang de 191 bunkers moesten worden beleverd. Omdat de vervoerder het terrein niet op mocht, moest het eenvoudig naar de bunkers te transporteren zijn. Door de lengte van de prefab sets tot wel 3,5 meter (met starre elektrobuis), moesten hiervoor speciale transportkisten worden gebouwd.

Oplossing

Er is bij dit project gekozen voor volledig stekerbare armaturen, waarvoor prefab sets zijn ontwikkeld. Deze bestonden onder andere uit kabels met aan beide kanten een connector met een elektrobuis om de kabel zodat de hele prefab set in een keer in de buisklemmen geklikt kon worden.

Daarnaast werd er per bunker een verpakking aangeleverd met daarin de benodigde armaturen, prefab sets en andere materialen voor die bunker.
De materialen in de verpakking waren als geheel per bunker verpakt. Doordat de materialen niet ook nog eens individueel verpakt waren, kon
er ook op de uitpaktijd flink worden bespaard. Daarnaast was alles gelabeld en gecodeerd zodat direct duidelijk was op welke positie het armatuur en de prefab set geplaatst moesten worden.

Resultaat

Door deze opzet heeft de uitvoerende installateur zo’n 80% kunnen besparen op de montagetijd. Daardoor is het project ruim binnen de 8 maanden opgeleverd, en niet onbelangrijk; met volle tevredenheid van de klant.

Benieuwd wat wij ook voor u kunnen betekenen?