Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Verlichting in de productie- en opslagomgeving

In een productieomgeving is naast de veiligheid het ononderbroken doorgaan van het productieproces de eerste prioriteit. Beide aspecten zijn dankzij de toepassing van goede LED-verlichting gegarandeerd. Tevens zijn er dankzij de toepassing van goede LED-verlichting flinke besparingen op onderhoud en energie te realiseren. Dat geld ook voor verlichting in een magazijn. In een magazijn is het weer veel belangrijker dat het licht niet onnodig brandt, als er bijvoorbeeld hele delen van de dag niemand aanwezig is. Dan kan er veel energie en geld worden bespaard met een goede aanwezigheidsregeling.

 

Veiligheid
In een productieomgeving is een belangrijke taak van de verlichting te zorgen voor veiligheid. Goede verlichting zorgt niet alleen voor beter zicht, maar ook voor een verhoogde concentratie en alertheid van mensen. Hierdoor worden ongelukken voorkomen.

Gezondheid
Naast de veiligheid heeft de kwaliteit van de aanwezige verlichting ook veel invloed op de gezondheid van mensen. Door slechte verlichting (bijvoorbeeld te weinig licht, flikkering, slechte kleurweergave, etc.) raken mensen sneller vermoeid en krijgen ze sneller gezondheidsklachten zoals hoofdpijn. Bij kwalitatief goede verlichting zijn mensen fitter, voelen zich prettiger en zal het ziekteverzuim afnemen.

Levensduur en onderhoud
Daarnaast is in een productieomgeving het ononderbroken doorgaan van het productieproces de eerste prioriteit. Kwalitatief hoogwaardige, duurzame en onderhoudsarme verlichting kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Hoe minder lampvervangingen, hoe minder verstoring van het productieproces. Vaak is het niet eenvoudig om een lichtbron te vervangen in een productie- of opslaghal. Hiervoor moet veelal een hoogwerker worden ingezet, wat veel kosten met zich meebrengt. Met goede LED verlichting kunnen wel  6-8 lampvervangingen worden bespaard gedurende de levensduur van de LED armaturen.

Energieverbruik
Bij magazijnen zijn niet altijd mensen aanwezig. Hier is het van belang dat de verlichting alleen (op volle sterkte) brandt als dat nodig is. Ook daar biedt LED verlichting een belangrijk voordeel. LED-verlichting is uitstekend te sturen via aanwezigheid- en/of daglicht sensoren. Naast de toepassing van energiezuinige LED verlichtingsarmaturen heeft de aansturing van de verlichting een grote invloed op het energieverbruik en de levensduur van de verlichting. Immers, verlichting die niet aan staat, verbruikt geen energie en gaat langer mee.

Goede LED-verlichting zorgt voor:

   • Significante verbetering van de lichtkwaliteit (o.a. geen flikkering)
   • Meer licht met minder energie
   • Besparing op energie (tot wel 65 %)
   • Besparing op onderhoud (tot wel 7 lampvervangingen)
   • Verhogen van de veiligheid (direct 100 % lichtsterkte)
   • Voorkomen van onderbrekingen van het productieproces
   • Hogere productiviteit en minder ziekteverzuim

 

Gunneman biedt verlichtingsoplossingen die rekening houden met bovengenoemde aspecten en optimaal zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Bent u ook benieuwd hoe Gunneman met LED verlichting positieve effecten kan creëren op het productieproces en de energie- en onderhoudskosten van uw klanten drastisch kan verlagen? Maak dan een afspraak met een van onze lichtadviseurs T (038) 443 24 70 of [email protected]. Zij zijn graag bereid samen met u uw klanten te informeren over de mogelijkheden.

button-lichtadvies