Persoonlijk advies | Hoogste kwaliteit | Slimme oplossingen

Waarom LED lijnverlichting in opslag en productie?

We komen maar al te vaak tegen dat men te weinig dag- en kunstlicht heeft in de opslag- en productieomgeving. Te weinig ramen zorgen voor een beperkte hoeveelheid daglicht. Dit wordt vaak aangevuld met (te) oude TL verlichting, waardoor het eigenlijk nog steeds niet licht genoeg is. Medewerkers kunnen hierdoor product labels niet goed lezen en bovendien kan het tot gevaarlijke situaties leiden. Daar komt nog eens bij dat deze TL verlichting ontzettend veel energie verbruikt en dat kan aardig in de kosten lopen. Ik vertel je in dit artikel waarom LED lijnverlichting zo belangrijk is in de opslag en productie.

Waarom goede LED lijnverlichting?

TL-8 verlichting zien we nog vaak terug in de opslag- en productieomgeving . Jarenlang was dit de beste oplossing voor het verlichten van opslag en productie. Anno 2017 kennen we een betere oplossing: de LED lijnverlichting. Het gebruik hiervan is draagt bij aan hogere productiviteit, meer alertheid en veiligheid van de medewerkers. Slechte verlichting kan zorgen voor donkere paden, traptreden, of een draaiende machine die niet goed zichtbaar is. Dat kan voor onveilige situaties zorgen! Daarnaast draaien veel medewerkers nachtdiensten, waardoor hun bioritme wordt verstoord. Dit lijkt misschien niet zo erg, maar door een verstoord bioritme nemen prestaties en alertheid af.

Naast het creëren van een gezonde en veilige werkplek voor de medewerkers, bespaar je ook tot 65% aan de totale energieverbruik. Vergeet ook de onderhoudskosten niet. Opslag en productieomgevingen hebben vaak hoge plafonds en wisselende temperaturen. Schoonmaak en vervanging van verlichting in deze omgeving is lastiger en complexer dan bijvoorbeeld onderhoud en vervanging van kantoorverlichting. Daarnaast zijn er hoogwerkers nodig en komen er installateurs aan te pas om de verlichting te vervangen. Hiervoor moeten werknemers soms hun werkzaamheden pauzeren. Kies je direct voor goede LED verlichting, dan kun je dus een hoop gedoe besparen.

Voordelen van goede LED lijnverlichting

Een overstap naar goede LED lijnverlichting voor opslag en productie:

  • bespaart tot 65% aan energiekosten;
  • bespaart onderhoudskosten;
  • kan de productie 24/7 laten draaien;
  • levert maximale lichtopbrengst, ongeacht de omgevingstemperatuur;
  • zorgt voor een lange levensduur;
  • voorkomt opwarmtijd.

Een stapje verder: dynamische LED lijnverlichting

Als je van plan bent om te verduurzamen, waarom niet direct voor de beste oplossing gaan? Dat is dynamische LED lijnverlichting! Door de LED lijnverlichting dynamisch te maken met aanwezigheids- en bewegingssensoren kunnen zelfs besparingen tot 80% worden gerealiseerd. Dynamische LED lijnverlichting zorgt ervoor dat er nooit overbodig licht aanwezig is. Hierdoor zal het energieverbruik nog verder dalen. Dynamische LED lijnverlichting heeft voordelen voor de minimale kosten en energieverbruik, maar ook voor goed kunnen functioneren van mensen op de werkplek. Daarnaast weten we nu ook dat de positieve invloed van licht op onze gezondheid en op ons welzijn werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat je ’s morgens meer licht nodig hebt. Goede dynamische LED lijnverlichting die aanpasbaar is in kwantiteit en in kleurtint is daarom een belangrijke drijvende factor om productiviteit, gezondheid en welzijn van mensen te verbeteren.

Na het lezen van dit artikel weet je waarom goede LED lijnverlichting zo belangrijk is voor opslag en productie. Ben je benieuwd hoe wij met goede LED lijnverlichting positieve effecten kunnen creëren op je personeel, productieproces en energie- en onderhoudskosten? Neem hiervoor contact op met één van onze lichtadviseurs T: (038) 443 2470 of [email protected]. Zij informeren je graag over de mogelijkheden.